OliveMagazine

Γλιστρίδα με κολοκυθοκορφάδες

Γλιστρίδα με κολοκυθοκορφάδες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό γλιστρίδα χοντροκομμένη
  • 500γρ. κολοκυθοκορφάδες χοντροκομμένους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 3 ντομάτες ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε τη γλιστρίδα και τους κολοκυθοκορφάδες, φέρνετε τρεις τέσσερις βόλτες και σβήνετε με την ντομάτα και τη ζάχαρη.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε ελάχιστο νερό και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο. Μόλις ετοιμαστεί, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε απαλά.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr