OliveMagazine

Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες

Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες

Μερίδες: περίπου 40 παξιμαδάκια
Χρόνος προετοιμασίας:50'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:30'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 αβγά βιολογικά, μεγάλα
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 330γρ. μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη
  • 100γρ. αλεύρι αμυγδάλου, ή άμυλο πατάτας
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα, χωρίς γλουτένη
  • λίγο αλάτι
  • 140γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 250γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένοι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και το ξύσμα, ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά, να ενωθούν τα αρώματα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μίγμα άλευρων, το αλεύρι αμυγδάλου (ή το άμυλο πατάτας), τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε το μίγμα των αβγών και ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε στο μίγμα τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να κολλάει αρκετά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και με βρεγμένα χέρια την πλάθετε σε 2 ομοιόμορφα μπαστούνια, δημιουργώντας μια καμπύλη από πάνω.

Ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη. Βγάζετε τα μπαστούνια από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140 βαθμούς. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα μπαστούνια σε φέτες πάχους περίπου 1 - 1,5εκ. και τα βάζετε στον φούρνο για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα παξιμαδάκια τραγανά.

Tips

Εάν τα παξιμαδάκια παραμείνουν μαλακά μετά τα 25 λεπτά τα βάζετε ξανά στον φούρνο στους 120 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ακόμη.


Εάν δεν προμηθευτείτε κάποιο έτοιμο μίγμα άλευρων για γλυκά, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, αναμιγνύοντας 3 είδη: 200γρ. ρυζάλευρο καστανό, 100γρ. ρυζάλευρο λευκό και 100γρ. ταπιόκα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr