OliveMagazine

Γλυκιά κολοκυθόπιτα από την Πάρο

Γλυκιά κολοκυθόπιτα από την Πάρο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη, τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαύρες σταφίδες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξανθές σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη
  • λίγο γαρίφαλο σκόνη
  • λίγο μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 6 χωριάτικα φύλλα για πίτα
  • Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα σκόνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν τα υγρά της -είναι σημαντικό να μην υπάρχουν υγρά γιατί τα φύλλα της πίτας θα μαλακώσουν. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε τη βάση και τα πλαϊνά ενός ορθογώνιου ταψιού με ελαιόλαδο και απλώνουμε ένα-ένα τα 4 φύλλα λαδώνοντάς τα πριν τα στρώσουμε. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα δύο φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Διπλώνουμε και φέρνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα στρίβοντάς τις να σχηματιστεί ένας κόθρος.

Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαίρι και αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 50 λεπτά. Τη σερβίρουμε ζεστή πασπαλίζοντας από πάνω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο