OliveMagazine

Γλυκιά πίτσα με δαμάσκηνα και αμύγδαλα

Γλυκιά πίτσα με δαμάσκηνα και αμύγδαλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη και λίγη ακόμα για το ψήσιμο
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σαν πούδρα
  • μία μεγάλη αραβική πίτα
  • 500γρ. δαμάσκηνα καλά πλυμένα και στεγνωμένα
  • μερικά αμύγδαλα φιλέ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κακάο και το κορν φλάουρ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτετε στο μείγμα της ζάχαρης μαζί με την πούδρα των αμυγδάλων.

Απλώνετε το μείγμα πάνω σε μία μεγάλη αραβική πίτα. Κόβετε στη μέση τα δαμάσκηνα και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Τα τοποθετείτε δίπλα δίπλα πάνω στο μίγμα με την κομμένη πλευρά τους από πάνω.

Πασπαλίζετε με λίγη ακόμα ζάχαρη και αμύγδαλα φιλέ και ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Τη σερβίρετε χλιαρή ή και κρύα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο