OliveMagazine

Γλυκιά πίτσα με μπανάνες και μαρμελάδα φράουλα

Γλυκιά πίτσα με μπανάνες και μαρμελάδα φράουλα

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:12'
Έτοιμο σε:27'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 κουτ. σούπας μαρμελάδα Spi Span Extra Φράουλα
  • 300γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 3 μεγάλες μπανάνες, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας μπισκότα βουτύρου, θρυμματισμένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 6 κουτ. σούπας σοκολάτα λευκή και υγείας σε σταγόνες ή ψιλοκομμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και καλύπτετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Απλώνετε τη ζύμη της πίτσας στο ταψί και με τα χέρια σας της δίνετε ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα.

Με ένα κουτάλι απλώνετε στη ζύμη τη μαρμελάδα, αφήνοντας 1εκ. περιθώριο γύρω γύρω. Στη συνέχεια, στρώνετε πάνω από την μαρμελάδα τις ροδέλες μπανάνας σε σειρά. Πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια τις σταγόνες σοκολάτας.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το θρυμματισμένο μπισκότο με τη ζάχαρη και πασπαλίζετε την πίτσα. Ψήνετε την πίτσα για 12 λεπτά στην πιο χαμηλή θέση του φούρνου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr