OliveMagazine

Γλυκιά τάρτα με κρέμα κάστανο και σάλτσα σοκολάτας

Γλυκιά τάρτα με κρέμα κάστανο και σάλτσα σοκολάτας

Μερίδες:για μια στρογγυλή φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 80γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 500γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα καλά
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • Για την επικάλυψη

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 150ml γάλα
  • 150γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, να φτιάξετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και απλώνετε πάνω της το μίγμα του μπισκότου που φτιάξατε. Το πιέζετε με την παλάμη να δημιουργήσετε ένα λεπτό στρώμα που θα καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας, φτάνοντας όσο πιο ψηλά μπορείτε.

Λιώνετε τα κάστανα στο μπλέντερ, να γίνουν πολτός. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο. Ρίχνετε στην έτοιμη κρέμα τον πολτό κάστανου και το μπράντι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε το μίγμα της κρέμας κάστανου πάνω στον μπισκοτένιο πάτο που δημιουργήσατε.

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο και την απλώνετε πάνω από την κρέμα του κάστανου. Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε να λιώσει σιγά σιγά η σοκολάτα, ανακατεύοντας πού και πού. Προσθέτετε τη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύετε.

Σερβίρετε το γλυκό, περιχύνοντας το την τελευταία στιγμή με τη σάλτσα σοκολάτας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr