OliveMagazine

Γλυκιά τυρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια

Γλυκιά τυρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500γρ. φέτα
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • φρέσκο βούτυρο αγελάδος λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων (περίπου 150 γρ.)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα μπολ λιώνετε τη φέτα με πιρούνι και την ανακατεύετε με τα αβγά.

Απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας κάθε φορά τρία τρία φύλλα. Αλείφετε από πάνω με βούτυρο. Πασπαλίζετε με ζάχαρη όλη την επιφάνεια του επάνω φύλλου και απλώνετε σε διάφορα σημεία μίγμα φέτας. Τυλίγετε σε μπαστουνάκι και το τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Αλείφετε την επιφάνεια όλων των ρολών στο ταψί με άφθονο βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Tips

Αν ανοίξετε σπιτικό φύλλο υπολογίστε 1 φύλλο για κάθε ρολάκι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr