Διαδικασία
Στραγγίζετε τον ανανά από το χυμό του και τα κρατάτε ξεχωριστά.
Αλατοπιπερώνετε την πανσέτα, πασπαλίζετε με το μίγμα μπαχαρικών, το λιωμένο σκόρδο, λίγο από το λάδι και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τις πανσέτες και τις ροδίζετε από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τη μαρμελάδα πορτοκάλι διαλυμένη σε λίγο από το χυμό του ανανά, τη σόγια σος, το βαλσαμικό ξύδι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη.
Προσθέτετε τα κομματάκια του ανανά, πασπαλίζετε με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε για λίγο ακόμα. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε παρέα με λευκό πιλάφι.