OliveMagazine

Γλυκόξινες χοιρινές πανσέτες στο τηγάνι με ανανά

Γλυκόξινες χοιρινές πανσέτες στο τηγάνι με ανανά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πανσέτα χοιρινή σε κομμάτια
  • 1 κονσέρβα Ανανά σε κομμάτια DEL MONTE
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1-2 κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών για BBQ
  • 4 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 2 κουτ. γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πιλάφι λευκό για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στραγγίζετε τον ανανά από το χυμό του και τα κρατάτε ξεχωριστά.

Αλατοπιπερώνετε την πανσέτα, πασπαλίζετε με το μίγμα μπαχαρικών, το λιωμένο σκόρδο, λίγο από το λάδι και ανακατεύετε καλά.

Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τις πανσέτες και τις ροδίζετε από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε τη μαρμελάδα πορτοκάλι διαλυμένη σε λίγο από το χυμό του ανανά, τη σόγια σος, το βαλσαμικό ξύδι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη.

Προσθέτετε τα κομματάκια του ανανά, πασπαλίζετε με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε για λίγο ακόμα. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε παρέα με λευκό πιλάφι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr