OliveMagazine

Γλυκόξινο καστανό ρύζι με cranberries και καρύδια

Γλυκόξινο καστανό ρύζι με cranberries και καρύδια

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. καστανό ρύζι βρασμένο
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 100γρ. κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 250γρ. λάχανο λεπτοκομμένο
  • 100γρ. καρότο χοντροτριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 3-4 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 3 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινο μήλο, σε κυβάκια
  • 50γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 50γρ. cranberries
  • μαύρο σουσάμι για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το λάχανο, το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν κι αυτά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνετε με το μηλόξιδο, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη ρίγανη, το μήλο, τα καρύδια, τα cranberries, το ρύζι, ανακατεύετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαύρο σουσάμι.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αντί για cranberries μπορείτε να βάλετε σταφίδες, όπως επίσης αντί για καστανό ρύζι μπορείτε να βάλετε άγριο ρύζι ή οποιοδήποτε ρύζι της αρεσκείας σας. Τα λαχανικά δεν θέλουν πολύ χρόνο, πρέπει να κρατάνε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr