OliveMagazine

Γλυκόξινο κοτόπουλο με βερίκοκα και φιστίκια Αιγίνης

Γλυκόξινο κοτόπουλο με βερίκοκα και φιστίκια Αιγίνης

Μερίδες:3-4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, σε μπουκιές
  • 6 βερίκοκα κομμένα στα 4
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε χοντρά καρέ
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε χοντρά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φετούλες, με το τρυφερό πράσινο μέρος
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 4 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • 5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ. Βάζετε στη φωτιά το γουόκ να κάψει καλά. Ρίχνετε το λάδι, το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και συνεχίζετε για μισό λεπτό το σοτάρισμα. Ανακατεύετε για λίγο ακόμα.

Ρίχνετε τη σόγια σος, το βαλσαμικό ξίδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό από το λεμόνι και λίγο ζωμό. Βράζετε για 5 λεπτά ακόμη.

Παράλληλα, σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρετε τα βερίκοκα με λίγο βούτυρο και τα προσθέτετε στο κοτόπουλο. Βράζετε για 2 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζετε τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και το φιστίκι Αιγίνης και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr