OliveMagazine

Γλυκόξινο τουρσί μπρόκολο – κουνουπίδι

Γλυκόξινο τουρσί μπρόκολο – κουνουπίδι

Μερίδες:για 3-4 βαζάκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:24 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μπρόκολο, περίπου 1 κιλό, χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κουνουπίδι, περίπου 1 κιλό, χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 1.500ml ξίδι από λευκό κρασί
  • 1.500ml νερό
  • 100γρ. αλάτι χοντρό
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 2 κρεμμύδια, σε χοντρά κομμάτια
  • 6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους κάρδαμο
  • 2 κουτ. σούπας κόκκους από ανάμεικτα πιπέρια, χοντροσπασμένους
  • 2 φύλλα δάφνης
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις και να λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι.

Ρίχνετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Απογεμίζετε τα βάζα με το υγρό της κατσαρόλας και κλείνετε καλά με τα καπάκια τους. Αναποδογυρίζετε τα βάζα και αφήνετε το τουρσί να κρυώσει τελείως. Αφήνετε το τουρσί για 1 μέρα τουλάχιστον πριν το καταναλώσετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr