OliveMagazine

Γλυκό, κολλώδες κοτόπουλο BBQ

Γλυκό, κολλώδες κοτόπουλο BBQ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα
  • 2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σπόρους
  • 1 κουτ. γλυκού 5 spice powder (στα ασιατικά καταστήματα)
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο σπασμένο
  • Για τη σάλτσα BBQ

  • 200γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 150γρ. πελτέ ντομάτας
  • 200ml χυμό μήλου
  • 100ml κονιάκ
  • 60ml σάλτσα σόγιας
  • 60ml ξίδι από ρύζι
  • 1 κουτ. σούπας αγγλική μουστάρδα (English mustard)
  • χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • λίγες σταγόνες tobacco chipotle ή jalapeno
  • αλάτι, αν χρειαστεί
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Σε ένα multi αλέθετε όλα τα μπαχαρικά και αλείφετε καλά το κοτόπουλο με το μίγμα. Φροντίζετε τρίψετε το μίγμα καλά πάνω στο κοτόπουλο (κάνετε μασάζ).

Ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύετε και ζεσταίνετε. Σιγοβράζετε τη σάλτσα για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει και να αρχίσει να κολλάει. Απομακρύνετε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Χαμηλώνετε το φούρνο στους 110οC. Όταν τα κοτόπουλα είναι έτοιμα τα βουτάτε στη σάλτσα και τα τοποθετείτε ξανά πάνω σε μια σχάρα (έτσι ώστε να τρέχουν τυχόν ζουμιά από κάτω). Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο φούρνο και το ψήνετε για 10 λεπτά επιπλέον. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για μία ακόμα φορά (δηλαδή βουτάτε ξανά στη σάλτσα και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά). Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και, αν θέλετε, με πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη που πασπαλίζετε πάνω από το κοτόπουλο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr