Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Σε ένα multi αλέθετε όλα τα
μπαχαρικά και αλείφετε καλά το κοτόπουλο με το μίγμα. Φροντίζετε τρίψετε το μίγμα καλά πάνω στο κοτόπουλο (κάνετε μασάζ).
Ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά.
Για να φτιάξετε τη σάλτσα: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύετε και ζεσταίνετε. Σιγοβράζετε τη σάλτσα για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει και να αρχίσει να κολλάει. Απομακρύνετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Χαμηλώνετε το φούρνο στους 110οC. Όταν τα κοτόπουλα είναι έτοιμα τα βουτάτε στη σάλτσα και τα τοποθετείτε ξανά πάνω σε μια σχάρα (έτσι ώστε να τρέχουν τυχόν ζουμιά από κάτω). Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο φούρνο και το ψήνετε για 10 λεπτά επιπλέον. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για μία ακόμα φορά (δηλαδή βουτάτε ξανά στη σάλτσα και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά). Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και, αν θέλετε, με πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη που πασπαλίζετε πάνω από το κοτόπουλο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb