OliveMagazine

Γλυκό κουταλιού βύσσινο

Γλυκό κουταλιού βύσσινο

Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:30'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό βύσσινο
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τα βύσσινα και με το ειδικό εργαλείο ή με φουρκέτα αφαιρείτε τα κουκούτσια πάνω από μια κατσαρόλα, έτσι ώστε να μαζεύετε τα ζουμάκια που βγαίνουν από τα βύσσινα. Μεταφέρετε τα κουκούτσια σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε το νερό. Βάζετε τα κουκούτσια να βράσουν για 5 λεπτά.

Βάζετε τη μεγάλη κατσαρόλα με τα βύσσινα στη φωτιά, προσθέτοντας τη ζάχαρη και 1,5 φλιτζάνι ζουμί από τα κουκούτσια που βράσατε. Αφήνετε το γλυκό να σιγοβράσει αφαιρώντας τον αφρό που θα σχηματίζεται στην επιφάνεια με τρυπητή κουτάλα.

Όταν δέσει το σιρόπι, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε μέσα το γλυκό για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επομένη ξαναβράζετε το γλυκό για να απορροφηθεί το νερό που τυχόν έβγαλε το γλυκό κατά την παραμονή του στην κατσαρόλα. Μοιράζετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Φωτογραφία: Αντωνία Κατή

Tips

Αν θέλετε να φτιάξετε και βυσσινάδα, βάζετε περισσότερο νερό και ζάχαρη στο γλυκό. Κρατάτε το περισσότερο σιρόπι σε μπουκάλι και το υπόλοιπο γλυκό βύσσινο σε βάζα.


Μπορείτε επίσης να σκεπάσετε τα βύσσινα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και να τα αφήσετε για 10-12 ώρες να βγάλουν τα ζουμάκια τους. Μετά προσθέτετε το νερό των κουκουτσιών και βράζετε το γλυκό όπως παραπάνω.


Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Κυκλάδων Γεύσεις» της μαγείρισσας-συγγραφέα Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο