OliveMagazine

Γλυκό κουταλιού φράουλα

Γλυκό κουταλιού φράουλα

Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φράουλες
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας λικέρ λιμοντσέλο ή μαστίχα
  • μερικά φυλλαράκια λουίζας
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε, καθαρίζετε και ζυγίζετε τις φράουλες. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε λίγο νερό ίσα ίσα για να βρέξετε τη ζάχαρη. Τις αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια βράση.

Τότε δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά το γλυκό μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι φράουλες.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τις φράουλες με μια τρυπητή κουτάλα ή με ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε στην άκρη. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το λικέρ, το λεμόνι και μερικά φυλλαράκια λουίζας και βράζετε δυνατά για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Μόλις το σιρόπι σας δέσει, προσθέτετε και πάλι τις φράουλες, το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.

Το μεταφέρετε σε βάζο και αφού κρυώσει το διατηρείτε στο ψυγείο γιατί παγωμένο είναι καλύτερο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr