OliveMagazine

Γλυκό κυδώνι με αρμπαρόριζα και αμύγδαλο

Γλυκό κυδώνι με αρμπαρόριζα και αμύγδαλο

Μερίδες:2 βαζάκια
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 κυδώνια
  • 100γρ. αμύγδαλα
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζας
  • ζάχαρη
  • νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα κυδώνια, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια τους. Τα κόβετε σε 8 κομμάτια το καθένα.

Στη συνέχεια τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με τα αμύγδαλα και τα καλύπτετε με όση ζάχαρη χρειαστεί. Τα αφήνετε για 3-4 ώρες να βγάλουν το χυμό τους.

Έπειτα, προσθέτετε την αρμπαρόριζα και ρίχνετε νερό μέχρι να τα καλύψει και λίγο παραπάνω.

Τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Το πόση ώρα θα βράζουν εξαρτάται από το πόσο σκληρά είναι τα κυδώνια. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Συντηρείτε το γλυκό σε ξηρό μέρος.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο