Διαδικασία
Ξεφλουδίζετε τους γιαρμάδες, τους κόβετε στη μέση και βγάζετε το κουκούτσι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τους γιαρμάδες.
Τους πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τους γυρίζετε δύο τρεις φορές μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνετε μέσα το λευκό κρασί μαζί με τη βανίλια. Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνει ελάχιστη σάλτσα. Τους αφήνετε να κρυώσουν.
Παίρνετε 6 μεγάλα ανοικτά ποτήρια σαμπάνιας και ρίχνετε μέσα στο καθένα ένα μπισκότο. Χτυπάτε στο μίξερ τη μαρμελάδα μαζί με το μπράντι και μία κουταλιά νερό. Ρίχνετε μία κουτ. γλυκού από τη σάλτσα φράουλα πάνω στα μπισκότα. Σερβίρετε από πάνω μια μπάλα παγωτού, προσθέτετε δύο κομμάτια γιαρμάδες δεξιά και αριστερά του παγωτού και μοιράζετε την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας από πάνω.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey