OliveMagazine

Γλυκό με γιαρμάδες και μπισκοτίνια αμυγδάλου

Γλυκό με γιαρμάδες και μπισκοτίνια αμυγδάλου

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 μέτριοι γιαρμάδες
  • 6 μπισκότα amaretti
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί αρωματικό
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
  • ½ κιλό παγωτό βανίλια
  • 150γρ. μαρμελάδα φράουλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεφλουδίζετε τους γιαρμάδες, τους κόβετε στη μέση και βγάζετε το κουκούτσι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τους γιαρμάδες.

Τους πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τους γυρίζετε δύο τρεις φορές μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνετε μέσα το λευκό κρασί μαζί με τη βανίλια. Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνει ελάχιστη σάλτσα. Τους αφήνετε να κρυώσουν.

Παίρνετε 6 μεγάλα ανοικτά ποτήρια σαμπάνιας και ρίχνετε μέσα στο καθένα ένα μπισκότο. Χτυπάτε στο μίξερ τη μαρμελάδα μαζί με το μπράντι και μία κουταλιά νερό. Ρίχνετε μία κουτ. γλυκού από τη σάλτσα φράουλα πάνω στα μπισκότα. Σερβίρετε από πάνω μια μπάλα παγωτού, προσθέτετε δύο κομμάτια γιαρμάδες δεξιά και αριστερά του παγωτού και μοιράζετε την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας από πάνω.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr