OliveMagazine

Γλυκό ψυγείου με μαρμελάδα φράουλα

Γλυκό ψυγείου με μαρμελάδα φράουλα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φρυγανιές παξιμαδιού 7DAYS σταρένιες
  • 600γρ. μαρμελάδα Spin Span Extra Φράουλα
  • 2 φακελάκια κρέμα ανθός αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
  • 3 καψουλάκια βανιλίνης
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο για την κρέμα βανίλια
  • 8 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο για τις φρυγανιές
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 πρέζα κανέλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κρατάτε λίγο από το γάλα στην άκρη και διαλύετε σε αυτό την κρέμα. Βάζετε το υπόλοιπο να ζεσταίνεται σε μια κατσαρόλα.

Μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε το μίγμα με την κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι η κρέμα να πήξει,

Σε βαθύ πιάτο ρίχνετε τις 8 κουτ. σούπας γάλα, το κονιάκ, την κανέλα, ανακατεύετε και βρέχετε τις φρυγανιές και από τις δυο πλευρές. Τις τοποθετείτε σε ταψί, σε 2 στρώσεις. Αν σας μένουν κενά γεμίστε τα με μικρά κομματάκια φρυγανιάς.

Απλώνετε την κρέμα βανίλιας. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Τέλος απλώνετε τη μαρμελάδα και βάζετε ξανά το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ακόμα.

Tips

Μπορείτε να φτιάξετε το γλυκό και με 2 γεύσεις κρέμας: μισό με κρέμα βανίλια και μισό με κρέμα σοκολάτας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο