OliveMagazine

Γλώσσα μενιέρ (Sole Meunière)

Γλώσσα μενιέρ (Sole Meunière)

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 γλώσσες, καθαρισμένες, χωρίς τη σκούρα πέτσα (ή φιλέτα γλώσσας)
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ διαυγές βούτυρο (κλαριφιέ)
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 φέτες λεμονιού
  • 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι,πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στεγνώνετε τις γλώσσες με χαρτί κουζίνας, τις αλατοπιπερώνετε και τις αλευρώνετε ελαφριά, τινάζοντας το περιττό αλεύρι από πάνω τους.

Ζεσταίνετε 150γρ. βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τοποθετείτε και τα 4 ψάρια (με την πλευρά που είχε την πέτσα προς τα πάνω) ή χρησιμοποιείτε το μισό βούτυρο και μαγειρεύετε τα ψάρια ανά 2. Τηγανίζετε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τις γλώσσες σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και τις 4 φέτες λεμονιού και αφού κάψει το βούτυρο σβήνετε με τον χυμό λεμονιού προσθέτοντας αλατοπίπερο. Σε ένα λεπτό περίπου η σάλτσα βουτύρου - λεμονιού είναι έτοιμη (μην την αφήσετε περισσότερο γιατί θα πήξει). Περιχύνετε με αυτήν τις γλώσσες και συνοδεύετε προαιρετικά με λαχανικά ατμού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr