OliveMagazine

Γουακαμόλε με μάραθο, γαρίδες, αχινό και φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί

Γουακαμόλε με μάραθο, γαρίδες, αχινό και φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μεσαία ώριμα αβοκάντο
  • 30 γρ. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μάραθο
  • 10 γρ. πιπεριά Jalapenos κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 12 μεσαίες γαρίδες καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
  • 1 σφηνάκι ξηρό λευκό κρασί
  • 80 γρ. αχινό μαζί με το νερό του
  • χυμό από ένα λάιμ
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί καψαλισμένες
  • ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε το εσωτερικό μέρος από τα αβοκάντο. Στη συνέχεια με απαλές κινήσεις πολτοποιούμε ελαφρά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Αφού δημιουργήσουμε μια μάζα η οποία έχει υφή από κομμάτια αβοκάντο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μάραθο, την πιπεριά. Ανακατεύουμε απαλά και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μικρό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο, τις γαρίδες σβήνουμε με το κρασί. Σε μικρό μπολάκι βάζουμε τον αχινό μαζί με το νερό του, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λάιμ.

Σερβίρουμε το γουακαμόλε πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και γαρνίρουμε με τις γαρίδες και τον αχινό.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο