OliveMagazine

Γουρουνάκι γάλακτος στη γάστρα με πατάτες και κυδώνια

Γουρουνάκι γάλακτος στη γάστρα με πατάτες και κυδώνια

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:30'
Χρόνος αναμονής:1 βράδι
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 καρέ από γουρουνάκι γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 μεγάλα κυδώνια
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μαρινάρετε το κρέας από την προηγούμενη ημέρα σε ένα μεγάλο μπολ με τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο.

Την επομένη βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα του, το αλατοπιπερώνετε καλά και το βάζετε σε μια γάστρα. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τα κυδώνια που έχετε καθαρίσει και κόψει κυδωνάτα και τα βάζετε γύρω από το κρέας.

Ρίχνετε και τη μαρινάδα του κρέατος στο σκεύος, κλείνετε με το καπάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 2 ώρες.

Κατόπιν αφαιρείτε το καπάκι, αλείφετε το κρέας με λίγο μέλι και ξαναβάζετε στον φούρνο για να γκρατιναριστεί και να ροδίσει όμορφα.

Σερβίρετε το κρέας σε πιατέλα και γύρω του αραδιάζετε ομοιόμορφα τις πατάτες και τα κυδώνια.

Tips

Συνοδεύστε το γουρουνάκι ιδανικά με μια πράσινη σαλάτα της επιλογής σας με ρόδι και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών.


Για τη βινεγκρέτ, θα χτυπήσετε 2 κουτ ελαιόλαδο, ½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, ½ κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού, ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα, ½ κουτ. γλυκού μέλι, λίγο αλάτι & πιπέρι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο