OliveMagazine

Γρήγορη πίτα με φύλλο κρούστας και κασέρι στο τηγάνι

Γρήγορη πίτα με φύλλο κρούστας και κασέρι στο τηγάνι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 στήθος Κοτόπουλου Νιτσιάκος, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 300γρ. φύλλο κρούστας
  • 300γρ. κασέρι ψιλοτριμμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε τις λωρίδες του κοτόπουλου, τις πασπαλίζετε με την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Ζεσταίνετε 1 κουτ. γλυκού λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις λωρίδες του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά. Αδειάζετε προσεκτικά το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια πιατέλα.

Σε ένα καθαρό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνετε λάδι και τοποθετείτε τη μισή ποσότητα του φύλλου. Απλώνετε πάνω το κοτόπουλο, τον μαϊντανό και πασπαλίζετε με το κασέρι. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και ραντίζετε την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο.

Ψήνετε την πίτα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι το φύλλο να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό, αναποδογυρίζοντάς την προσεκτικά με τη βοήθεια ενός πιάτου ή με το καπάκι του σκεύους αν υπάρχει.

Σερβίρετε την πίτα ζεστή, κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr