OliveMagazine

Γρήγορο τραχανότο με σάλτσα σπεντζοφάι και φέτα

Γρήγορο τραχανότο με σάλτσα σπεντζοφάι και φέτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το τραχανότο

  • 1 πακέτο Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις
  • 100ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κουτ. σούπας Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 800ml ζωμό λαχανικών
  • Για το σπεντζοφάι

  • 1 λουκάνικο σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κομματάκια
  • 1 πιπεριά κέρατο, σε κομματάκια
  • 2-3 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα
  • 100γρ. φέτα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε το σπεντζοφάι: Κόβετε τις πιπεριές σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 1 ποτήρι του κρασιού νερό και μαλακώνετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το λουκάνικο και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε και το τραχανότο: Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το τραχανότο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τον πελτέ και στη συνέχεια το ζωμό των λαχανικών σε δόσεις. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει ο τραχανάς και να γίνει σαν ριζότο.

Σερβίρετε το σπεντζοφάι πάνω στο τραχανότο, τρίβοντας από πάνω τη φέτα και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr