granita-kokinou-krasiou
clock icon
15'

Γρανίτα κόκκινου κρασιού με αρωματικά

Υλικά

  • 300ml κρασί κόκκινο
  • 200ml χυμό πορτοκάλι
  • 70γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • 2 σπόρους κάρδαμο

Tips

  • Το συνεχές ανακάτεμα γίνεται για να γίνει η γρανίτα πιο αφράτη και να μην δημιουργήσει κρυσταλλάκια.

Φίνο, δροσιστικό γλύκισμα, για το τελείωμα ενός ανάλαφρου γεύματος.

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από το χυμό πορτοκάλι, και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, βγάζετε τα μπαχαρικά, ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύετε.
Αδειάζετε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά η γρανίτα.
Από τα πρώτα 30 λεπτά της ψύξης και κάθε μισή ώρα βγάζετε το σκεύος και ανακατεύετε το μίγμα, μέχρι να παγώσει εντελώς.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από το χυμό πορτοκάλι, και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, βγάζετε τα μπαχαρικά, ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Αδειάζετε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά η γρανίτα.

Βήμα 4

Από τα πρώτα 30 λεπτά της ψύξης και κάθε μισή ώρα βγάζετε το σκεύος και ανακατεύετε το μίγμα, μέχρι να παγώσει εντελώς.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα