OliveMagazine

Γρανίτα κόκκινου κρασιού με αρωματικά

Γρανίτα κόκκινου κρασιού με αρωματικά

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300ml κρασί κόκκινο
  • 200ml χυμό πορτοκάλι
  • 70γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • 2 σπόρους κάρδαμο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από το χυμό πορτοκάλι, και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, βγάζετε τα μπαχαρικά, ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύετε.

Αδειάζετε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά η γρανίτα.

Από τα πρώτα 30 λεπτά της ψύξης και κάθε μισή ώρα βγάζετε το σκεύος και ανακατεύετε το μίγμα, μέχρι να παγώσει εντελώς.

Tips

Το συνεχές ανακάτεμα γίνεται για να γίνει η γρανίτα πιο αφράτη και να μην δημιουργήσει κρυσταλλάκια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr