OliveMagazine

Γρανίτα Φράουλα

Γρανίτα Φράουλα

Μερίδες:για 6 ξυλάκια
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:4:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. φράουλες καθαρισμένες
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη ή φρουκτόζη
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή μαστίχα ή καρύδα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πολτοποιείτε στο μούλτι τις φράουλες με τη ζάχαρη, το νερό και το λικέρ και δοκιμάζετε λίγο. Αν προτιμάτε τη γρανίτα σας πιο γλυκιά προσθέτετε επιπλέον ζάχαρη και χτυπάτε λίγο ακόμα να ανακατευτεί καλά.

Μοιράζετε το μίγμα σε φορμίτσες για παγωτό ξυλάκι και τις βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά ώστε να μπορέσετε να τις σερβίρετε σαν γρανίτα ξυλάκι.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βουτάτε τις θήκες σε καυτό νερό για να χαλαρώσει η παγωμένη επιφάνεια της γρανίτας και να μπορέσετε να αφαιρέσετε με ευκολία τις θήκες.

Tips

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε κι άλλες γρανίτες ξυλάκι με άλλα φρούτα, όπως ροδάκινο, βερίκοκο, πεπόνι, καρπούζι κλπ. Θα πολτοποιείτε κάθε φορά τα φρούτα μαζί με λίγη ζάχαρη, λίγο λικέρ και λίγο νερό, ανάλογα την περιεκτικότητά τους σε νερό. Για παράδειγμα το καρπούζι δεν χρειάζεται καθόλου, οι φράουλες θέλουν ελάχιστο, το ροδάκινο λίγο, το βερίκοκο περισσότερο.


Μπορείτε επίσης να κάνετε δίχρωμες γρανίτες. Θα φτιάξετε την πρώτη, θα μισογεμίσετε τις θήκες με τον πρώτο φρουτοπολτό και θα τις βάλετε κατάψυξη για 2-3 ώρες. Μετά θα συμπληρώσετε το δεύτερο φρουτοπολτό, θα σκεπάσετε τις θήκες και θα τις βάλετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr