OliveMagazine

Γυμνή μελιτζανόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης

Γυμνή μελιτζανόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης

Μερίδες:για ένα μέτριο ταψί του φούρνου
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την μπεσαμέλ

  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1½ νεροπότηρο γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αβγό
  • λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βάζετε μέσα τις μελιτζάνες και τις ψήνετε για πάνω από 1 ώρα και μέχρι να μαυρίσουν απέξω εντελώς. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις κόβετε στη μέση και με ένα κουτάλι της σούπας μαζεύετε όλη τη σάρκα σε ένα μπολ και την αφήνετε να κρυώσει καλά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη πιπεριά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να αφήσουν τα λάδια τους.

Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα την οποία αδειάζετε σε ένα μπολ.

Ρίχνετε μέσα το αβγό ανακατεύοντας συνεχώς, τα δύο τριμμένα τυριά, το σοταρισμένο κρεμμυδάκι με την κόκκινη πιπεριά και τις σάρκες της μελιτζάνας. Τα δουλεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτετε το μαϊντανό και αδειάζετε το μίγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.

Ψήνετε την πίτα στους 180οC για 30 λεπτά περίπου. Τη σερβίρετε ζεστή μαζί με πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr