OliveMagazine

Γόπες τζιλαδιά

Γόπες τζιλαδιά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1,5 κιλό γόπες καθαρισμένες
  • 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500ml ζεστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πασπαλίζετε τις γόπες με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το ζεστό νερό, ανακατεύετε καλά και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.

Στρώνετε τα ψάρια σε ένα ταψί ή πιρέξ, περιχύνετε με τη σάλτσα και τα αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον μέσα στη σάλτσα. Σερβίρετε συνήθως με βλίτα και πατάτες βραστές.

Φωτογραφία – Food styling: Majerico

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr