OliveMagazine

Δίχρωμη τερίνα με αρακά, κόκκινη πιπεριά και ανθότυρο

Δίχρωμη τερίνα με αρακά, κόκκινη πιπεριά και ανθότυρο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. αρακά ξεσπυρισμένο
  • 300γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες (έτοιμες από βάζο, καλά στραγγισμένες)
  • 400γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος
  • 4 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 250γρ. τυρί κρέμα
  • 100γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 4 ζελατίνες
  • ελαιόλαδο
  • ρόκα, φύλλα από σπανάκι baby κ.λπ. και μερικά ντοματίνια για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και βράζετε τον αρακά σε κατσαρόλα με ανάλογο αλατισμένο νερό. Όταν μαλακώσει καλά, τον στραγγίζετε και τον πολτοποιείτε με λίγο από το νερό του αν χρειαστεί. Ξεχωριστά πολτοποιείτε και τις ψημένες πιπεριές.

Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν καλά. Ζεσταίνετε καλά την κρέμα γάλακτος και, αφού στύψετε τις ζελατίνες, τις ανακατεύετε στην καυτή κρέμα μέχρι να διαλυθούν. Στο μεταξύ σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Χτυπάτε στο μίξερ το ανθότυρο με το τυρί κρέμα και τη φέτα μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος με τις διαλυμένες ζελατίνες, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι και χτυπάτε για λίγο ακόμα. Χωρίζετε το μίγμα στη μέση και ανακατεύετε το μισό με τον πολτό του αρακά και το υπόλοιπο με τον πολτό της πιπεριάς.

Ντύνετε με πλαστική μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνετε πρώτα το πράσινο μίγμα. Αφήνετε την τερίνα στην κατάψυξη για 20 λεπτά, ρίχνετε από πάνω το κόκκινο μίγμα, σκεπάζετε με τη μεμβράνη που εξέχει τριγύρω και αφήνετε την τερίνα στο ψυγείο να παγώσει καλά. Όταν θέλετε να σερβίρετε, κόβετε την τερίνα σε φέτες και τη σερβίρετε σε πιάτα συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα και ντοματίνια.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr