OliveMagazine

Δαμάσκηνα κομπόστα με παγωτό σοκολάτα και σάλτσα φράουλα

Δαμάσκηνα κομπόστα με παγωτό σοκολάτα και σάλτσα φράουλα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 30 μεγάλα δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσι
  • 1 φακελάκι τσάι 
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 5-6 γαριφαλάκια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
  • Για τη σάλτσα φράουλα

  • ½ κιλό φράουλες ώριμες
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ κουμ κουάτ
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • παγωτό σοκολάτα έτοιμο
  • 250γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 2 νεροπότηρα νερό, τα δαμάσκηνα, την κανέλα, τον γλυκάνισο, τα γαριφαλάκια και τη ζάχαρη. Αφήνετε να πάρουν βράση. Βάζετε μέσα το φακελάκι τσάι και το αφήνετε 2-3 λεπτά να αφήσει τα αρώματά του. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε τα δαμάσκηνα να φουσκώσουν για 1 ώρα. Κλείνετε το μάτι και τα αφήνετε στην κατσαρόλα.

Για τη σάλτσα φράουλα: Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις κόβετε σε 2-3 κομμάτια και τις ρίχνετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το λικέρ και το ξύσμα και χτυπάτε μέχρι να λιώσουν οι φράουλες και να έχετε ένα πηχτό και ομοιογενές μίγμα. Αδειάζετε σε μπολ και βάζετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Για να σερβίρετε, παίρνετε 6 μεγάλα μπολ και βάζετε από 5 δαμάσκηνα στο καθένα. Περιχύνετε με 1 κουταλιά από το σιρόπι μέσα στο οποίο έβρασαν. Δίπλα βάζετε μία μεγάλη μπάλα παγωτό, περιχύνετε με 2-3 κουταλιές σάλτσα φράουλα, πασπαλίζετε με μπόλικα αμύγδαλα και σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε και με 1 κλαράκι μέντας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο