OliveMagazine

Δαμάσκηνα με παγωτό και φιστίκια

Δαμάσκηνα με παγωτό και φιστίκια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. δαμάσκηνα
  • 30γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, ψιλοκομμένα
  • 40γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 80γρ. αλεύρι
  • 40γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
  • Για το σερβίρισμα

  • παγωτό καραμέλα
  • λεπτές φέτες δαμάσκηνου
  • φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τα δαμάσκηνα και τα καθαρίζετε από τα κουκούτσια. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα μοιράζετε σε 4 πυρίμαχα μπολάκια.

Βάζετε σε μπολ τα φιστίκια, το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα ώστε η ζύμη να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Τη μοιράζετε πάνω από τα δαμάσκηνα και την πιέζετε αρκετά, γιατί κατά το ψήσιμο τα φρούτα θα συρρικνωθούν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και μεταφέρετε τα μπολάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά (η ζύμη δεν πρέπει να ροδίσει πολύ γρήγορα).

Όταν κρυώσουν, βάζετε πάνω από τα γλυκάκια μία μπάλα παγωτό καραμέλα και γαρνίρετε με λεπτές φέτες δαμάσκηνου. Πασπαλίζετε με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr