OliveMagazine

Διπλό cheeseburger με μπρόκολο και κόκκινη πιπεριά

Διπλό cheeseburger με μπρόκολο και κόκκινη πιπεριά

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα μπιφτέκια

  • ¼ φλιτζανιού πουρέ μπρόκολου
  • ¼ φλιτζανιού πουρέ κόκκινης πιπεριάς
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Τα συνοδευτικά

  • 5 ψωμάκια για burger (ή ψωμάκια στρογγυλά χωρίς γλουτένη)
  • 10 φέτες τυρί της αρεσκείας σας
  • 5 φύλλα μαρούλι
  • 5 λεπτές ροδέλες ντομάτα
  • 5 λεπτές ροδέλες κρεμμύδι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το μπρόκολο και τις πιπεριές.

Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνετε το μίγμα του κιμά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα (προαιρετικά).

Πλάθετε τα μπιφτέκια. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Ψήνετε τα μπιφτέκια για 4 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.

Τα σερβίρετε ανά δύο ανάμεσα σε στρογγυλό ψωμάκι που θα ζεστάνετε στην τοστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι με τυρί, κέτσαπ, ντομάτα, κρεμμύδι και μαρούλι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Tips

Για να το φτιάξετε gluten free, χρησιμοποιείτε νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη και ψωμάκι για burger χωρίς γλουτένη.


Το περίσσευμα από το μίγμα μπρόκολου - πιπεριάς το κρατάτε στην κατάψυξη (στα ειδικά σακουλάκια) και το χρησιμοποιείτε σε μελλοντικές συνταγές.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο