OliveMagazine

Δροσερά τηγανητά κουκιά με σκορδαλιά αμυγδάλου

Δροσερά τηγανητά κουκιά με σκορδαλιά αμυγδάλου

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κουκιά φρέσκα, τρυφερά
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • Για τη σκορδαλιά

  • 1½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 4-5 παξιμάδια επτάζυμα
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο (ή περισσότερο)
  • 4-5 κουτ. σούπας ξίδι
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα κουκιά από τις πλαϊνές ίνες και τα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Για τη σκορδαλιά: μουλιάζετε τα παξιμάδια και τα στύβετε καλά. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τα σκόρδα (έχετε αφαιρέσει προηγουμένως την πράσινη φύτρα τους), τα αμύγδαλα και ανάλογο αλάτι. Ρίχνετε το λάδι και το ξίδι εναλλάξ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές, γευστικό μίγμα.

Τέλος, αλευρώνετε τα κουκιά και τα τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνουν. Τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τα σερβίρετε ζεστά μαζί με τη σκορδαλιά. .

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr