OliveMagazine

Δροσερή πεστροφοσαλάτα με σολομό και σάλτσα σόγιας

Δροσερή πεστροφοσαλάτα με σολομό και σάλτσα σόγιας

Μερίδες:για μία πιατέλα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. πέστροφα καπνιστή, καθαρισμένη
  • 4 φιλέτα σολομού καπνιστού
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη, αλεσμένη στο μίξερ
  • 400γρ. τυρί κρέμα
  • 30γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • λίγα καροτάκια βρασμένα
  • λίγη κάππαρη για τη διακόσμηση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Με ένα μαχαιράκι ψιλοκόβετε τα φιλέτα της καπνιστής πέστροφας. Τα τρίβετε με τα δάχτυλά σας να διαλυθούν και τα βάζετε σε ένα μπολ.

Ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα, την κάππαρη, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό του λεμονιού και το ψιλοκομμένο αγγουράκι. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και την επενδύετε εσωτερικά με τα φιλέτα του καπνιστού σολομού, καλύπτοντας επιμελώς τα πλαϊνά τοιχώματα και αφήνοντας μέρος των φιλέτων να εξέχουν.

Γεμίζετε τη φόρμα με το μίγμα της πέστροφας πιέζοντας καλά. Αναδιπλώνετε τα φιλέτα του σολομού που έχουν περισσέψει δεξιά και αριστερά της φόρμας προς τα μέσα ώστε να σκεπάσουν το μίγμα της πέστροφας. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και την αναποδογυρίζετε σε οβάλ πιατέλα. Διακοσμείτε με την κάππαρη και τα καροτάκια και σερβίρετε την πεστροφοσαλάτα με φρεσκοψημένες φρυγανιές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Για να έχει το φαγητό σας ακόμα πιο ωραία εμφάνιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα σε σχήμα ψαριού.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr