OliveMagazine

Δροσερή ρυζοσαλάτα με πικάντικα καλαμαράκια και βινεγκρέτ μουστάρδας

Δροσερή ρυζοσαλάτα με πικάντικα καλαμαράκια και βινεγκρέτ μουστάρδας

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300 γρ. ρύζι μπονέτ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 2 κονσέρβες Καλαμαράκια Πικάντικα SAFCOL (των 170γρ.)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό και βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • Για το dressing

  • 50ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 20ml ξίδι λευκό βαλσαμικό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας του. Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Σουρώνετε τα καλαμαράκια αλλά κρατάτε το υγρό από τις συσκευασίες για να το χρησιμοποιήσετε στην παρασκευή του dressing.

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί, κρατώντας 1-2 κουτ. σούπας από τα ανάμικτα μυρωδικά για το σερβίρισμα.

Για το dressing: Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολάκι μαζί με τον ζωμό από τα καλαμαράκια που κρατήσατε και ανάλογο αλατοπίπερο.

Περιχύνετε τη σαλάτα με όσο dressing θέλετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα μυρωδικά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr