Διαδικασία
Βάζετε τα μανιτάρια σε ρηχό και πλατύ σκεύος. Τα αλατίζετε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνετε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύετε λίγο και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
Ξεφλουδίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε μέτριους κύβους. Τα πασπαλίζετε με το χυμό λεμονιού και τα βάζετε στην άκρη.
Κόβετε το ραντίτσιο σε μικρά κομμάτια με το χέρι και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ για σαλάτα.
Στραγγίζετε τα μανιτάρια από τη μαρινάδα (μπορεί να μην την έχουν απορροφήσει) και τα προσθέτετε στη σαλάτα. Προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύετε ελαφρώς.
Σκορπίζετε από πάνω το αβοκάντο και τα φύλλα βασιλικού και ετοιμάζετε τη σάλτσα: χτυπάτε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με το νερό μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Τέλος, προσθέτετε το γιαούρτι και το λάδι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια πηχτή, κρεμώδη σάλτσα. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα λίγο πριν από το σερβίρισμα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Elena Jeffrey