Διαδικασία
Γεμίζετε δύο κατσαρόλες με νερό που αλατίζετε και βράζετε στη μία τα μαυρομάτικα και στην άλλη τα σέσκουλα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε το ταχίνι, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το αλάτι. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο νερό.
Στα 20 λεπτά βγάζετε τα σέσκουλα από την κατσαρόλα. Τα βάζετε σε μια πιατέλα. Στα 45 λεπτά περίπου τα μαυρομάτικα θα είναι έτοιμα. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε άλλη πιατέλα. Διαλέγετε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και τη στρώνετε με τα βρασμένα σέσκουλα και τα περιχύνετε με ελάχιστο λάδι. Στην πιατέλα που βάλατε τα μαυρομάτικα αδειάζετε τη μισή σάλτσα και την ανακατεύετε με τα φασόλια.
Παίρνετε τα μαυρομάτικα και τα ακουμπάτε επάνω στα σέσκουλα να κάνουν ένα κύκλο και να φαίνονται γύρω γύρω τα σέσκουλα. Περιχύνετε την πιατέλα με το υπόλοιπο dressing και, αν θέλετε, διακοσμείτε με μερικές ελιές.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb