OliveMagazine

Δροσερός καρπουζοχυμός

Δροσερός καρπουζοχυμός

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ καρπούζι (2 κιλά περίπου)
  • 3 κουτ. σούπας γρεναδίνη
  • 3-4 φυλλαράκια μελισσόχορτο ή δυόσμο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε το καρπούζι από φλούδες και κουκούτσια και το κόβετε σε κομμάτια.

Ρίχνετε τα κομμάτια του καρπουζιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.

Μεταφέρετε το χυμό σε κανάτα περνώντας τον από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέτετε τα φυλλαράκια του μελισσόχορτου ή του δυόσμου, τη γρεναδίνη και ανακατεύετε. Αφήνετε τον καρπουζοχυμό στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα πριν τον σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με πάγο.

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε στο χυμό λίγο σιρόπι από ζάχαρη και νερό και να το βάλετε στην κατάψυξη να γίνει γρανίτα, αφού πρώτα το μεταφέρετε σε μεταλλικό δοχείο. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να ανακατέψετε 2-3 φορές ενδιάμεσα με ένα πιρούνι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr