OliveMagazine

Δροσερό γλυκό με άρωμα λεμονιού

Δροσερό γλυκό με άρωμα λεμονιού

Μερίδες:1 ταψάκι
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive (220γρ.)
  • 80γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φάκελο φρουί ζελέ με γεύση λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι νερό καυτό
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αδειάζετε το εβαπορέ γάλα σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη σκεπασμένο για 2 ώρες περίπου, να παγώσει πολύ καλά.

Σπάζετε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα κάνετε σκόνη στο μπλέντερ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο χτυπάτε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε το μίγμα σε ταψάκι και χρησιμοποιώντας την ανάποδη ενός κουταλιού το στρώνετε να καλυφθεί ο πάτος του. Το αφήνετε στο ψυγείο.

Χτυπάτε με μίξερ χειρός το εβαπορέ γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να πήξει ελαφρά.

Διαλύετε το ζελέ στο καυτό νερό, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αδειάζετε το μίγμα στο χτυπημένο γάλα. Ρίχνετε και το ξύσμα και χτυπάτε για λίγο ακόμη για να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.

Αδειάζετε το μίγμα πάνω από το στρωμένο μπισκότο και ξαναβάζετε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλυκό. Σερβίρετε το γλυκό μετά από 6 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα την επομένη, κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας με λεπτές, ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού και φυλλαράκια δυόσμου.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο