OliveMagazine

Δροσερό γλυκό με καφέ και τυρί ρικότα

Δροσερό γλυκό με καφέ και τυρί ρικότα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 κουτ. σούπας καφέ εσπρέσο έτοιμο, ζεστό
  • 250γρ. ρικότα
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 3 κουτ. σούπας ρούμι ή μπράντι
  • 50γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. ξύσμα σοκολάτας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με το ρούμι, τέσσερις κουταλιές της σούπας από τον καφέ και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον.

Σ’ ένα μπολ βάζετε το τυρί και το χτυπάτε ελαφρά με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Σιγά σιγά προσθέτετε το μίγμα με τις σταφίδες ανακατεύοντας.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και ύστερα την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζετε τέσσερα ποτήρια με το μίγμα και τα αφήνετε στο ψυγείο.

Όταν θέλετε να σερβίρετε ρίχνετε τον υπόλοιπο καφέ σε γραμμές και πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr