Διαδικασία
Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με το ρούμι, τέσσερις κουταλιές της σούπας από τον καφέ και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον.
Σ’ ένα μπολ βάζετε το τυρί και το χτυπάτε ελαφρά με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Σιγά σιγά προσθέτετε το μίγμα με τις σταφίδες ανακατεύοντας.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και ύστερα την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζετε τέσσερα ποτήρια με το μίγμα και τα αφήνετε στο ψυγείο.
Όταν θέλετε να σερβίρετε ρίχνετε τον υπόλοιπο καφέ σε γραμμές και πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb