OliveMagazine

Δύο εύκολα μεζεδάκια για το κρασί

Δύο εύκολα μεζεδάκια για το κρασί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα βερίκοκα με κασέρι

  • 12 βερίκοκα αποξηραμένα,απύρηνα
  • 100γρ. κασέρι σε κύβους
  • 6 φέτες προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 12 φύλλα δυόσμου
  • κρέμα βαλσαμικού
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τις μπουκιές με κρέμα τόνου και μήλα

  • 3 τορτίγιες μεγάλες
  • 200γρ. τόνο κονσέρβα σε ελαιόλαδο, καλά στραγγισμένο
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • xυμό από ½ λεμόνι
  • 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο
  • κρέμα βαλσαμικού
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για να ετοιμάσετε τα βερίκοκα με κασέρι, με ένα μαχαίρι κόβετε τα βερίκοκα από τη μία πλευρά και ανοίγετε σε φιλετάκια. Βάζετε στη μέση από ένα κομμάτι κασέρι και ένα φύλλο δυόσμου. Πιπερώνετε και κλείνετε το βερίκοκο. Τυλίγετε το κάθε βερίκοκο με 1 λωρίδα από το προσούτο.

Περνάτε τα βερίκοκα σε ξύλινα καλαμάκια, ανά τρία. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικού και σερβίρετε αμέσως.

Για να ετοιμάσετε τις μπουκιές με κρέμα τόνου και μήλα βάζετε σε ένα μπολ τον τόνο, το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

Αφαιρείτε τον πυρήνα από το μήλο και το τρίβετε στον τρίφτη με τη φλούδα. Προσθέτετε το τριμμένο μήλο στο μίγμα του τόνου και ανακατεύετε μαλακά την κρέμα.

Μοιράζετε την κρέμα στις τορτίγιες, την αλείφετε αφήνοντας μικρό περιθώριο περιμετρικά και τυλίγετε τις τορτίγιες σε ρολά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τορτίγιες σε ροδέλες και τις στερεώνετε ανά τρεις σε ξύλινα καλαμάκια. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικού και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr