OliveMagazine

Δύο ουζομεζέδες

Δύο ουζομεζέδες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια (με το κέλυφος)
  • 2 πιπερίτσες καυτερές ή λίγο μπούκοβο καυτερό (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  • ½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 8 φέτες από μπαγκέτα, λεπτοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας κοπανιστή Μυκόνου ή Τήνου
  • 8 φέτες λούτζα ή παστουρμά
  • 8 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • λίγο ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε καλά τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό και αφαιρείτε τα μουστάκια τους τραβώντας τα με δύναμη.

Τα βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το ούζο και τα υπόλοιπα υλικά. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 7 λεπτά να ανοίξουν. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτετε και τον άνηθο ή το μάραθο. Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με επιπλέον άνηθο.

Αλείφετε με πινέλο τις φέτες μπαγκέτας με το ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά.

Αναμιγνύετε την κοπανιστή με το γιαούρτι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Αλείφετε κάθε ψημένη φέτα μπαγκέτας με την κοπανιστή, προσθέτοντας και από μία φέτα λούτζα ή παστουρμά και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr