OliveMagazine

Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα

Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτάκι μπίρα ξανθιά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 200γρ. φέτα, σε μεγάλα κυβάκια
  • 200γρ. ελιές θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • δεντρολίβανο για το πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Την πλάθετε σε μπάλα, την σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φέτα, τις ελιές και τη ρίγανη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Αλευρώνετε τον πάγκο σας και με τον πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε ένα χοντρό ορθογώνιο φύλλο, πάχους 1 εκ. περίπου.

Απλώνετε τη γέμιση στην επιφάνεια του φύλλου και προσεκτικά το τυλίγετε σε ρολό, φροντίζοντας να καλύψετε καλά τις δύο άκρες με τη ζύμη.

Λαδώνετε ένα ταψί-αλουμινένιο κατά προτίμηση-, τοποθετείτε το ψωμί, πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο, που θα το πιέσετε λίγο για να σταθεί καλά πάνω στο ψωμί, το σκεπάζετε και το αφήνετε να φουσκώσει άλλη μισή ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ραντίζετε με νερό και ψήνετε το ψωμί στο φούρνο για 45 λεπτά.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Θα προτιμήσετε μια πικάντικη φέτα.


Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ρίγανη με μαντζουράνα, θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr