21111220_3404_makaronosalata
clock icon
30'

Μακαρονοσαλάτα με φέτα και λάδι ντομάτας

Υλικά

  • 300γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 200γρ. φέτα, σε κυβάκια
  • 4 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 20 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια
  • 2 αβγά
  • λίγο λάδι για την ομελέτα
  • αλάτι
  • Για το dressing

  • 1 ντομάτα ώριμη, σε κυβάκια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

Ελαφριά μακαρονοσαλάτα με φέτα και λάδι ντομάτας

Αρχικά ετοιμάζετε το dressing: χτυπάτε στο μπλέντερ την ντομάτα με όλα της τα ζουμιά, το ξίδι, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Συμπληρώνετε το λάδι και χτυπάτε για 2 λεπτά επιπλέον. Αφήνετε το dressing να περιμένει.
Βράζετε το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Το σουρώνετε και το αφήνετε στο σουρωτήρι να στραγγίξει.
Χτυπάτε τα αβγά σαν ομελέτα, τα αλατίζετε ελαφρά, ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό σαγανάκι. Τα ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία και από τις δυο μεριές. Βγάζετε την ομελέτα από το τηγάνι και την ψιλοκόβετε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα βρασμένα ζυμαρικά, προσθέτετε δυο τρεις κουταλιές της σούπας από το dressing και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, το μαϊντανό, την ομελέτα, τον αρακά, το καλαμπόκι, τη φέτα και τις ελιές. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ετοιμάζετε το dressing: χτυπάτε στο μπλέντερ την ντομάτα με όλα της τα ζουμιά, το ξίδι, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Συμπληρώνετε το λάδι και χτυπάτε για 2 λεπτά επιπλέον. Αφήνετε το dressing να περιμένει.

Βήμα 2

Βράζετε το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Το σουρώνετε και το αφήνετε στο σουρωτήρι να στραγγίξει.

Βήμα 3

Χτυπάτε τα αβγά σαν ομελέτα, τα αλατίζετε ελαφρά, ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό σαγανάκι. Τα ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία και από τις δυο μεριές. Βγάζετε την ομελέτα από το τηγάνι και την ψιλοκόβετε.

Βήμα 4

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα βρασμένα ζυμαρικά, προσθέτετε δυο τρεις κουταλιές της σούπας από το dressing και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, το μαϊντανό, την ομελέτα, τον αρακά, το καλαμπόκι, τη φέτα και τις ελιές. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb