OliveMagazine

Ελληνική πίτσα με ζύμη μπίρας

Ελληνική πίτσα με ζύμη μπίρας

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500ml μπίρα Pils Hellas
  • Για τη γέμιση

  • 2 λουκάνικα χωριάτικα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
  • 2 φλιτζάνια μίγμα από κίτρινο τυρί τριμμένο και φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και την μπίρα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε μέσα τη ζύμη, που είναι πηχτή σαν χυλός, και την βάζετε να ψηθεί, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και αλάτι, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Μόλις σταθεροποιηθεί η ζύμη απλώνετε πάνω της τη γέμιση, τα τυριά και τη ρίγανη και ψήνετε ξανά στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr