OliveMagazine

Ελληνικό ριζότο λαχανικών

Ελληνικό ριζότο λαχανικών

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι ρύζι για ριζότο "SAN ANDREA ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
  • 2 κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
  • 100γρ. φέτα λιωµένη µε το πιρούνι
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
  • 1 κολοκυθάκι, σε κυβάκια
  • 2 ντοµάτες ξυσµένες στον τρίφτη
  • 2-3 κλαδάκια δυόσµο ψιλοκοµµένο
  • ½ φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 3 φλιτζάνια νερό καυτό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεµµύδι µε την πιπεριά και το κολοκυθάκι για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το ανακάτεµα µέχρι να γυαλίσει το ρύζι.

Σβήνετε µε το κρασί και όταν εξατµιστεί προσθέτετε την τριµµένη ντοµάτα, τον περισσότερο από τον ψιλοκοµµένο δυόσµο και µαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο.

Μετά από λίγο προσθέτετε το µισό καυτό νερό και σιγοβράζετε το ριζότο ανακατεύοντας κάθε τόσο µε ξύλινη κουτάλα. Μόλις το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό και αφήνετε το ριζότο να πιει όλα σχεδόν τα ζουµιά του, ανακατεύοντας πού και πού.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν το φαγητό µείνει µε λίγα υγρά και προσθέτετε τη φέτα. Ανακατεύετε και τέλος ρίχνετε τον υπόλοιπο µαϊντανό και το δυόσµο. Αφήνετε το φαγητό να γίνει χλιαρό πριν το µεταφέρετε σε σκεύη φύλαξης και µεταφοράς.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr