Διαδικασία
Σε πολύ δυνατή φωτιά ζεσταίνετε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να καπνίσει. Ανακατεύετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και το ρίχνετε στο γουόκ. Σοτάρετε ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το σκόρδο, το
τζίντζερ και τις καυτερές πιπερίτσες. Σοτάρετε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτετε το καρότο, το κρεμμύδι και την πιπεριά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1,5 λεπτό επιπλέον.
Ρίχνετε το μπρόκολο (και σε αυτό το σημείο τα ντοματίνια αν τα χρησιμοποιήσετε) μαγειρεύοντας για 1,5 λεπτό. Κατόπιν, τη ρόκα, τα αρωματικά, τη γραβιέρα σε κυβάκια και απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά. Ανακατεύετε ώστε η ζέστη από το φαγητό να μαράνει τη ρόκα. Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή