OliveMagazine

Ελληνικό wellington με μοσχαράκι και σάλτσα γιαουρτιού

Ελληνικό wellington με μοσχαράκι και σάλτσα γιαουρτιού

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:2:25'
Έτοιμο σε:2:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1½ κιλό μοσχάρι από κιλότο, σε μικρές μερίδες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί Σάμου
  • 1 νεροπότηρο ντοματάκια κονκασέ
  • 2 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
  • 1 πακέτο μανιταράκια καμπανούλες
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 600γρ. γιαούρτι σουρωτό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε τις μικρές μερίδες του κρέατος και το σοτάρετε καλά. Ρίχνετε τη δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά επιπλέον.

Ρίχνετε τα μανιτάρια αφού πρώτα τα σκουπίσετε με βρεγμένο πανί και τα κόψετε στα δύο. Ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά. Σβήνετε με το σαμιώτικο κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για περίπου 30 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.

Αμέσως μετά ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνετε και σιγομαγειρεύετε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Βγάζετε τα κομμάτια του κρέατος από την κατσαρόλα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε κατά μήκος στη μέση. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε μια μικρή μεριδούλα από κοκκινιστό κρέας και την τυλίγετε σαν μπουρεκάκι. Αραδιάζετε τα μπουρεκάκια στο ταψί και τα λαδώνετε καλά. Τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, γυρίζοντάς τα για να καλοψηθούν και από την άλλη μεριά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: Αδειάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ, ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, το ξίδι, το δυόσμο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά τα υλικά και αφήνετε το μίγμα εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μαζεύετε τη σάλτσα όπου μαγειρεύτηκε το κρέας σε ένα μπολ και τη σουρώνετε σε ένα ψιλό σουρωτήρι. Σερβίρετε το κρέας τυλιγμένο στο φύλλο σε πιατέλα και το συνοδεύετε με τη σάλτσα γιαουρτιού και τη σάλτσα κοκκινιστού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr