OliveMagazine

Εξωτικές ψητές μελιτζάνες

Εξωτικές ψητές μελιτζάνες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • Για τη σάλτσα

  • 5 ντομάτες μέτριες ώριμες, ξεφλουδισμένες+ ψιλοκομμένες
  • 4 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • 2 κουτ. γλυκού κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • το εσωτερικό από 5-6 σπόρια ξερό κάρδαμο
  • 1 κουτ. γλυκού σποράκια κόλιανδρο, χτυπημένα ελαφρά στο γουδί
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χαράζετε μπακλαβαδωτά τις ροδέλες μελιτζάνας, τις αλατίζετε, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε ελαφρά το κρεμμύδι με την πιπεριά. Προσθέτετε τη ντομάτα, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά.

Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα μισκοσκεπασμένη να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν οι χυμοί της ντομάτας και να μείνει με το λάδι της.

Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ταψί ή σε πυρίμαχα ατομικά πιάτα, τις περιχύνετε με τη σάλτσα, και τις ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr