OliveMagazine

Εξωτική σούπα με ψητή κολοκύθα, γαρίδες και καρύδα

Εξωτική σούπα με ψητή κολοκύθα, γαρίδες και καρύδα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κολοκύθα
  • 1 κουτ. σούπας λουίζα φρέσκια, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού ξερή
  • 400ml γάλα καρύδας
  • 500ml ζωμό λαχανικών
  • 400γρ. γαρίδες μεγάλες
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 6 κουτ. γλυκού κάρι
  • 1 πιπερίτσα κόκκινη, καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα και την κόβετε σε κύβους 1εκ.

Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε την κολοκύθα, την αλατοπιπερώνετε και την πασπαλίζετε με τη λουίζα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνετε το γάλα καρύδας, το ζωμό λαχανικών και το κάρι σε ένα wok και σιγοβράζετε για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά το κάρι. Προσθέτετε τις γαρίδες και την κολοκύθα και σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά. Ρίχνετε το χυμό λάιμ και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε το φαγητό σε βαθιά μπολ.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr