OliveMagazine

Εύκολα σοκολατάκια με καρύδι (fudge)

Εύκολα σοκολατάκια με καρύδι (fudge)

Μερίδες:για 40 κομματάκια περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ψημένα ελαφρά στο φούρνο
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε την Κουβερτούρα, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν όλα μαζί και ανακατεύετε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτετε τα ψημένα καρύδια. Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στρώνετε με πλαστική μεμβράνη ένα ταψάκι διαστάσεων 25x25εκ. και αφού κρυώσει το μίγμα της σοκολάτας το αδειάζετε μέσα στο ταψί. Ισιώνετε την επιφάνεια με κουτάλι και σκεπάζετε με μεμβράνη. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για ένα δίωρο τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί.

Ύστερα αφαιρείτε τη μεμβράνη και αναποδογυρίζετε το συμπαγές πλέον μίγμα στον πάγκο σας. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε κυβάκια και μεταφέρετε τα σοκολατάκια σε φοντανιέρα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο