OliveMagazine

Εύκολη τάρτα με γέμιση μους σοκολάτας και βατόμουρα

Εύκολη τάρτα με γέμιση μους σοκολάτας και βατόμουρα

Μερίδες:για μια μακρόστενη φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 175γρ. Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 50γρ. καρύδια
  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την μους σοκολάτας και τη διακόσμηση

  • 250γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
  • μερικά βατόμουρα
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου
  • λίγη ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη βάση: Τρίβετε τα καρύδια και τα ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ μαζί με Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και το βούτυρο να γίνουν ένα ομοιογενές στρώμα σαν βρεγμένη άμμος. Στρώνετε ομοιόμορφα τον πάτο και τα πλαϊνά μιας μακρόστενης φόρμας με αποσπώμενο πάτο και αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο.

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και ψιλοκόβετε τη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Ρίχνετε την καυτή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύετε να λιώσει.

Χτυπάτε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ να αφρατέψει και προσθέτετε μέσα και το μίγμα της Κουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ. Χτυπάτε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βγάζετε την βάση της τάρτας από το ψυγείο και αδειάζετε μέσα τη μους. Αφήνετε την τάρτα στο ψυγείο να δέσει καλύτερα.

Διακοσμείτε την τάρτα με βατόμουρα και αμύγδαλο φιλέ. Πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr